Bernadette, de vrouw achter Helende handen

 

Bernadette Hermsen is de stuwende kracht achter Helende Handen. Zij heeft haar jonge jaren doorgebracht op de boerderij en heeft daar haar liefde voor mens dier en natuur vandaan. Deze passies combineert ze in haar werk. Als parttime ambulant begeleider helpt ze gezinnen beter te functioneren in onze complexe maatschappij. Hierbij maakt ze regelmatig gebruik van de creativiteit die in de mensen zelf zit. Ze combineert creatieve therapie met letterlijk boerenwijsheid en weet haar cliënten zo verder te komen in het leven.

Naast haar werk als ambulant begeleider runt ze Helende Handen. Een atelier waar op een hele alternatieve manier de creativiteit van mensen bevorderd wordt voor het vergroten van hun innerlijke kracht en mogelijkheden. "Ik ervaar steeds weer de helende werking van een creatie. Kleuren en vormen spreken een taal die de ziel - veelal onbewust - verstaat" aldus Bernadette.

In haar atelier met mogelijkheid tot pottenbakken, glazuren, boetseren, schilderen met verschillende soorten verf, tekenen, beeldhouwen met speksteen, albast of serpentijn is zij geregeld te vinden om eigen werk te creëren. Net als zijzelf is met name haar schilderwerk behoorlijk onconventioneel. "Het zijn uitingen van mijn gevoel die ik wil delen met de kijkers".